10 leuke feitjes over concentratie

De werking van hersenen en concentratie is een bijzonder proces. Concentratie kan gezien worden als een cognitief proces, waarbij de aandacht wordt gericht op de omgeving. Het is altijd handig om je eigen brein en concentratie beter te leren kennen, daarom hebben wij een aantal leuke feitjes voor je op een rijtje gezet.

Wat betekent concentratie precies?

Wat betekent concentratie? Zoals gezegd gaat het om een proces waarbij alertheid wordt opgewekt. De hersenen verwerken informatie van buitenaf. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander. De ene persoon heeft dus een betere concentratie dan de andere persoon. Natuurlijk zijn er manieren om een slechte concentratie te verhogen.

Betere concentratie door eten

Een betere concentratie door eten klinkt vreemd, maar toch kan het. Hoe krijg je dan een betere concentratie door eten? Bepaalde vitamines, mineralen en bouwstoffen zorgen voor een verbeterde cognitieve functie van het brein. Denk bijvoorbeeld aan vitamine b12. Dit zit onder andere in brood, volkoren rijst en volkoren pasta. Ook bepaalde gezonde oliën zijn goed voor de concentratie. Denk aan visolie, of de olie die in noten zit.

Concentratie trainen

Is het mogelijk om concentratie te trainen? Concentratie trainen is zeker mogelijk. Dit gaat eigenlijk zeer eenvoudig. Men zegt weleens “if you don’t use it, you’ll lose it”. Dit geldt ook voor concentratie. Probeer dus veel te oefenen. Tel bijvoorbeeld in je gedachten terug van 100 naar 1. Je kunt ook de woorden van een paragraaf uit een boek tellen. Doe dit nog een keer, om er zeker van te zijn dat je goed geteld hebt. Zodra dit een stuk eenvoudiger gaat, kun je de woorden op een hele pagina tellen. Let wel op: alleen in je hoofd tellen en met je ogen, zonder je vingers onder de woorden te houden.

Wat is een concentratie stoornis?

Een concentratie stoornis kan gezien worden als een verstoorde cognitieve functie van het brein. Het kan bijvoorbeeld gaan om ADHD of ADD. Wanneer je het gevoel krijgt dat je een concentratie stoornis hebt, kun je hiervoor naar de dokter gaan voor een diagnose.

De concentratie kubus

Een concentratie kubus is een handige gadget om concentratie te trainen. Denk aan een Nikitin Kubus bijvoorbeeld! Leuk, en dus nog nuttig ook.

Is een kind snel afgeleid?

Ja, een kind is snel afgeleid en meestal hoeft de ouder hier ook niets achter te zoeken. Dit is algemeen bekend. Maar valt dit erg op? Kinderen zijn gewoon hartstikke enthousiast en druk. Is een kind extreem snel afgeleid? Dan zijn er een aantal opties om dit te onderzoeken en wellicht te behandelen.

Wat is de connectie tussen hersenen en muziek?

Hersenen en muziek zijn een interessante combinatie. Hersenen en muziek werken bijna hetzelfde als hersenen en alcohol; maar dan op positieve wijze! Het effect van muziek op de hersenen, is dat je geheugen, motoriek, ritme en coördinatie verbeterd kunnen worden. Daarnaast kan muziek heel goed helpen bij leren, omdat je jezelf afsluit van de buitenwereld.

Werking hersenen en concentratie bij dieren

De werking van hersenen en concentratie is erg interessant. Bij de mensen, maar ook bij dieren! Dieren hebben vaak een concentratie die gefocust is op dingen die te maken hebben met overleven. Alhoewel dit vaak niet meer nodig is bij huisdieren bijvoorbeeld, zal een dier zich toch extreem kunnen concentreren op eten of aandacht. Dit is het oerinstinct van dieren!

Is een concentratie supplement interessant?

Heb je behoefte aan een 100 % natuurlijk concentratie supplement? Het concentratie supplement van Rocketbrain is ideaal voor het verhogen van concentratie, zonder bijwerkingen! De concentratiepil van Rocketbrain kun je binnen een paar stappen bestellen en gebruiken, hij wordt op dezelfde dag verzonden!