Als student ken je het wel: last minute blokken om klaar te zijn voor het tentamen. Of het tentamenrooster nou zo vol is of je het druk hebt met buitenschoolse activiteiten, iedere student heeft wel last van tentamenstress.

Tentamenstress is dan ook zwaar nadelig voor het leerproces. Want juist door deze stress valt de concentratie weg en zal het brein geen nieuwe informatie opnemen.

Wil jij tentamenstress voorkomen, maar heb je niet heel veel tijd meer over? Dan hebben wij van Rocketbrain het beste stappenplan gemaakt om een heel studieboek per dag te leren, zodat je jouw volgende tentamen kan acen.

Wat is Rocketbrain precies?

Rocketbrain is een supplement dat speciaal ontwikkeld is voor deze situaties. Het brein kan namelijk om heel veel redenen suboptimaal werken. Door op de juiste momenten de juiste natuurlijke stoffen in te nemen, krijgt jouw brein de boost die het nodig heeft om complete focus en doorzettingsvermogen te behouden. Rocketbrain is wetenschappelijk samengesteld uit zeveningrediënten die speciaal zijn uitgekozen vanwege hun positieve invloed op de hersenen.

Tegenwoordig wordt Rocketbrain niet alleen gebruikt door studenten, maar ook door sporters, en professionals.

Hoe voorkom je tentamenstress?

De beste manier om tentamenstress te voorkomen is de je studiemomenten te plannen op momenten dat je zelf het effectiefst bent. Vooral als je minder tijd dan verwacht hebt, is de timing cruciaal.

Voorkom de tentamenstress door een goede nachtrust te nemen. Een uitgerust lichaam is beter in staat om informatie op te nemen. Zet je wekker in de ochtend om zevenuur. Spring onder de douche en trek een comfortabele outfit aan. Maak een ontbijt met een kop thee of koffie zodat je helemaal wakker bent.
Neem twee Rocketbrain capsules bij het ontbijt. Pak je studieboeken, een markeerstift, een pen en een aantekeningenschrift. Neem de eerste hoofdstukken door en maak aantekeningen en markeringen bij alle belangrijke onderdelen. Doe dit voor maximaal drietot vier uur achter elkaar. Hierna is het effect van de Rocketbrain capsule afgenomen.

Dit is het moment dat je pauze moet nemen en wat frisse luchtkan gebruiken. Door even naar buiten te gaan verandert de omgeving en de temperatuur, waardoor je lichaam weer wakker wordt. Heb je erg last van tentamenstress? Doe dan een snelle workout. Ga een stukje hardlopen, ga fitnessen of bijvoorbeeld fietsen.

Probeer nu een nieuwe sessie tot het avondeten te doen, maar dan zonder Rocketbrain. Op die manier kunje in de avond nog één laatste studiesessie doen met Rocketbrain voor een optimale verdeling van energie.

In de eerste twee studiesessies probeer je de gehele stof minimaal één keer door te nemen, zodat je in de avond jezelf kan testen op de doorgenomen stof. Doe één tot twee proeftentamens en controleer de antwoorden naderhand. Ga op tijd naar bed, want een goede nachtrust zorgt ervoor dat je niet alleen goed uitgerust bent voor het tentamen, ook houd je de tentamenstress onder controle. In de ochtend kun je de antwoorden van de proeftentamens nog eens doornemen, hiermee zet je jezelf in de goede mindset qua antwoordformulering. Wie echt goed gefocust wil zijn, kan voor het tentamen nog twee Rocketbrain capsules nemen.

Wil jij nu ook goed voorbereid zijn op je volgende tentamen, en wil je geen last hebben van tentamenstress? Bestel dan hier jouw Rocketbrain supplementen.